Koraszülött szüléstörténet

melindauj6Én a szülésemről szeretnék nektek írni!
Nagy öröm volt, amikor megtudtam hogy ( bár nem akartunk babát ) teherbe estem.
Sok kismamát megkérdeztem arról hogy érdemes-e fogadni orvost, és a tapasztalatok alapján úgy döntöttem, nem fogadok orvost, mert mivel nyárra voltam kiírva, így szülésre biztos nyaralt volna, de hallottam olyat is hogy felesleges mert nem ő vezeti le a szülést, csak a legvégén  segít!
Tehát nem fogadtam orvost. A terhességem valami csodálatos volt, és alig vártam hogy megszülessen a babám, hisz nem tudtam mire számíthatok, de biztos fantasztikus lesz a szülés is, ugy mint a terhesség. Csalódtam…. Korán indult be a szülés, 32 héten. mondanom sem kell hogy nagyon megijedtem hogy mi lesz a babával. Mire beértünk a kórházba már annyira ki voltam tágulva hogy nem lehetett visszatartani, meg kell szüljem!! Zokogtam a szülőszobán, és ahelyett hogy megnyugtattak volna, csak rátettek az ápolók, szülésznő, orvos még egy lapáttal. Azt mondogatták örüljek ha életbe marad, minek szülök fiatalon ( 23 éves voltam ), miért vállaltam gyereket ha nem tudok rá vigyázni, stb. Nem is tudták hogy zajlott a terhességem, mégis elítéltek.
Annak érdekében, hogy minél hamarabb megszüljek, gátmetszést végeztek ÉRZÉSTELENÍTÉS NÉLKÜL mondván nincs rá idő. Közben végig szidtak, azt mondogatták hogy itt fog meghalni a gyerek velem együtt a szülő ágyon…:((
Majd 20 perc után megszületett a kisfiam ( mondhatom ez volt életem leghosszabb 20 perce ), 1700gr, és 45 cm-vel.
De a szülésznő itt se hagyta abba, amíg az orvos összevarrt és elvégezte a szülés utáni “teendőit”, folyamatosan azt hallgattam örüljek ha életbe marad, ha nem lesz fogyatékossága, stb. Átvitték egyből a Koraszülött osztályra, látni se láthattam, az a 3 nap a kórházban rettenetes volt, látni más boldogságát, közben én azt sem tudtam mi van az én csöppségemmel, és azt se tudtam hogy néz ki. Majd mikor engedtek volna haza, akkor is volt egy kis probléma elrontották a zárómat, igy várni kellett volna, de akkor már kikeltem magamból és kértem hogy azonnal vigyenek a fiamhoz mert 3 napja nem tudok róla semmit, nem érdekel a zárójelentés. Az orvos nem engedett, de a nappalos nővérke azt mondta menjek nyugodtan, csak műszak váltás előtt menjek vissza a záróért. Így 3 nap után láthattam először a csöpp kicsi fiamat, és mondhatom hogy az 5 hét Koraszülött osztály alatt egyszer nem hagytam magára. Nem kellett lélegeztetőre rakni, erős kisbaba volt, hamar összeszedte magát!
Ma lassan 4 éves, életerős óvodás, ritkán beteg, és nem látszik rajta hogy milyen pici volt.
Nem kívánom senkinek hogy ilyen szülése legyen!!
biosagok300-150Az Anyák írták rovat támogatója: www.biosagok.hu
Várjuk a Te szüléstörténetedet is az info@babamama.info címre, a tárgyba írd bele: “Anyák írták”.