Szüléstörténetem osztanám meg Veletek

szulestortenetrahelSzüléstörténetem osztanám meg Veletek!

3 gyermekemet nem terveztük, de Ő bizony nagyon jönni szeretett volna és tavaly 2013.05.05-én anyák napját lett egy kétcsíkos nagyon halvány tesztem!

Sírva hívtam apát, hisz tele voltam kételyekkel, itt a fiam 4 és fél éves volt, kislányom meg 11hónapos! Megbeszéltük, hogy ha ennyire jönni szeretne hát jöjjön! Tele voltam aggodalmakkal, hogy fogok 3gyereket ellátni? Majd elmentem orvoshoz aki nem látott semmit, de kért egy vizelet vizsgálatot amiből kiderült, hogy bizony baba van a pocakban :) Nagyon boldog voltam. Orvosom nem volt mert akinél a fiam szültem sajnos meghalt, akinél a lányom, Ő meg elmentem nyugdíjba! Így aztán úgy voltam vele, hogy járok az sztk-ba aztán szülök az ügyeletesnél! Ez mind szép elképzelés maradt. Akihez jártam doki, rendszerint letojta a fejem a vizsgálatokkal folyton csúszásba voltam, de az tette be a kaput, hogy miközben bent voltam bejött egy kollégája és faképnél hagyott. Persze előtte jól megijesztett, hogy elkezdtem tágulni. Na gyorsan orvost kerestünk, szerencsére ismerősnek az ismerőse elvállalt. Egy tündér hölgy, aki megnyugtatott, hogy 3. babónál természetes a puha méhszáj és a tágulás!

szulestortenetrahel2Persze a terhességem alatt ájuldoztam meg rosszul voltam, amit ez a doktornő megmagyarázott, hogy nagyon nagyon vérszegény vagyok! Minden orvosolva lett egész jól is voltam. 2014.01.01-re meg volt beszélve, így megyek be NST-re meg megvizsgál! Persze jött a két gyerkőcöm, anyukám meg két húgom (9, 11 évesek). Bementem, hogy megvizsgáljon majd közölte, hogy Ő már nem enged haza mert bő 2 de majdnem 3 ujjnyira nyitva vagyok és megrepeszti a burkot és délután már babázhatok! Hát sírva mentem ki anyuhoz, hogy gyorsan intézkedjünk :) Kedves ismerősömmel volt megbeszélve, hogy vigyáz a gyerekekre míg szülök anyummal! Szóval hívtuk az ismerőst, aki nagy szerencsémre barátnőmnél volt akitől tudtam kérni egy hálóinget :) Merthogy még a kórházi csomagom se volt összepakolva :) Ismerős jött a manókért, hozta a hálóinget aztán bevonultunk a szülőszobába anyummal! Semmi fájásom nem volt így míg vártuk a doktornőt anyumat vidítottam, táncoltam is neki :) Doktornéni megérkezett és 12.50-kor megrepesztette a burkot, ami szokatlanul kellemetlen volt :/ A két nagynál nem fájt ennyire…. Aztán kaptam infúzión oxitocint is, hogy minden simán menjen és 13.07-kor jöttek azok az igazi fájások :( Majd 13.30-kor mondta a dokim, hogy akkor ha jön a fájás nyomjak és második nyomásra 13.33-kor megszületett Zora kislányom :) Igazán gyors és könnyű szülés volt, gátvédelemmel :) Mindenkinek ilyen könnyű és gyors szülést kívánok :)

Ráhel

biosagok300-150Az Anyák írták rovat támogatója: www.biosagok.hu

Várjuk a Te szüléstörténetedet is az info@babamama.info oldalara. Tárgymezőbe írd bele: Anyák Írták!