Pozitív Gyermeknevelés Expo – 2016. okt. 22.

pozitiv-gyermekneveles-expo-pr6Mi a pozitív gyermeknevelés?

Több kutatás is kimutatta, hogy a magyar szülők több, mint fele az ún. “lelkizős” nevelési stílust követi, azaz elsősorban szavakkal, meggyőzéssel, a gyermek érzelmeinek figyelembevételével igyekszik nevelni a gyermekét. Emellett azonban nagy feszültséget okoz bennük, hogy a szüleiktől és a nagyszüleiktől az ún. tekintélyelvű nevelési mintát látták és amikor feszültek, fáradtak vagy egy-egy helyzetben tehetetlennek érzik magukat, maguk is a szigorúbb megoldásokhoz, pl. büntetéshez nyúlnak.
A pozitív gyermeknevelés azt mondja, hogy lehet másként is nevelni. Nem csak a verbális meggyőzés és a büntetés a két lehetséges út, hanem van még számos olyan eszköz, ami építi a szülő-gyermek közti kapcsolatot, erősíti a kötődést, ugyanakkor mégiscsak megtanítja a helyes viselkedésre a gyermeket.

pozitiv-gyermekneveles-expo-pr5Vida Ágnes és a Kismamablog csapata összegyűjtötte egy helyre azokat a szakembereket, pszichológusokat, pedagógusokat, akik sok-sok év szakmai tapasztalatával rendelkeznek a pozitív gyermeknevelés területén.
Azokat az előadásokat és témákat, amik érdekelhetik a pozitív gyermeknevelés iránt érdeklődő szülőket és azokat a szolgáltatókat, akik gyermek- és anyabarát, egészséges és környezetbarát termékeikkel segítik a szülők mindennapjait és hozzájárulnak a babák egészséges fejlődéséhez.

pozitiv-gyermekneveles-expo-pr2Ezen a nagy, egész napos, családi eseményen október 22-én előadásokkal (alternatív gyermeknevelés, szülő-gyermek kommunikáció, kötődő nevelés, az alternatív oktatás lehetőségei), szórakoztató programokkal (ovis torna, hordozós torna, babazene és babaangol foglalkozás, néptánc és Alma együttes koncert), valamint kiállítással (hordozóeszközök, mosható pelusok, bio bébiételek, természetes alapú babakozmetikumok, fajátékok, fejlesztő eszközök) várják a látogatókat.

Részletek, előadók és programok itt:
http://pozitivexpo.hu

pozitiv-gyermekneveles-expo-pr4 pozitiv-gyermekneveles-expo-pr1 pozitiv-gyermekneveles-expo-pr3