Faros, lábtartásos szülés – aki nem bírja ne nézze!

farosszulesFaros szülés hüvelyi úton. Sok a vita orvosok, szülészek körében is, hogy a faros baba hüvelyi úton vagy császárral szülessen.

Nos, íme a bizonyíték a szkeptikusoknak, hogy igen, meg lehet szülni komplikációk nélkül egy faros, lábtartásos babát is természetes úton. Lisa Barrett 20 éve szülésznő, saját blogján ír az otthonszülésről és a természetes szülésről. Élő példákkal szolgálhat a kismamáknak.  Tovább a blogra és a faros szülés képeire!  Kérem, csak az nézze meg aki bírja a nem túl szép, de valós látványt!

Saját vélemény:
Első gyermekem farfekvéses volt, és az orvosom azt mondta csak akkor próbálhatnám meg hüvelyi úton ha a popója van a kijáratnál. A farfekvéses pozíciónak is több fajtája létezik. Nem mindegy, hogy a lábikója  van a kijáratnál vagy a popója, nem mindegy, hogy nagy súlyú baba vagy átlagos az anya méreteihez képest, és még sok tényező van ami a döntést befolyásolhatja, hogy faros szülés legyen vagy császár.
Szerintem nem lehet ragaszkodni egy elvhez, például “Én csak természetes úton szeretnék szülni”, mert nagyon sok tényező van ami számításba kell venni és ezt mindenképpen meg kell beszélni a szülész-nőgyógyász orvossal. Ha ő a császárt javasolja, annak van oka, kérdezz rá a kockázati tényezőkre, miért javasolja a császárt.


Magzati pozíciók
Fejvégű fekvés

1.) arccal a hát felé tekintve
2.) arccal a has felé tekintve

fejesa

1.) farral lefelé helyezkedik el, maga előtt lábait keresztezi
2.) farral lefelé helyezkedik el, lábait teljesen felemeli arcához

faros2a
3.) lábtartásos medencevégű fekvés, lábak lefelé mutatnak

faros1