Balaton méz

„Egészség a minőség erejével!”

Miért éppen Balaton méz?

Nem csak a méhészetünk fő bázisa van a Balaton közelében, hanem méheinket is nagy részben Balaton környéki településekre vándoroltatjuk.

Mézeink fele akácméz a másik felét egyéb fajtamézek teszik ki mint a repce-, hárs-, napraforgó-, selyemfû-, és virágméz. Ezen kívül termelünk még virágport, propoliszt, méhkenyeret és méhpempőt.

Egy kis visszatekintés:

Straub György vagyok, még középiskolás éveim alatt ismerkedtem meg a méhészettel. Többször segítettem egy idős méhésznek a faluban pergetésben, méhcsaládkezelésben, vagy amire éppen szüksége volt. Már itt megfogott a méhek szelídsége, a méhészkedés életformája, de a végső elköteleződés csak 2009-ben született meg bennem, mikor hosszú évek után hazaköltöztem Angliából.

Hazaköltözésem évében egy zalaegerszegi méhésztől, Laci bácsitól vásároltam egy 56 családos méhészetet, melyet Somogybabodra vittem az egyik telephelyükre.

Nálam elmondható, hogy előbb volt a tojás, mint a tyúk…

Párhuzamosan a méhészet megvételével, beiratkoztam a Szent István Egyetem Felnőttképzési Központjába a Méhész szakképzésére és igyekeztem minél előbb megszerezni a szükséges tudást, elolvasni minden fellelhető szakirodalmat.

Gyakorlati tapasztalat megszerzésében nagy segítségemre volt Laci bácsi, akitől a méhészetet megvettem.

Jelen:

Évek alatt nem csak az elhivatottságom, hanem a méhészetem is növekedett, 2017-re közel 200 méhcsaláddal dolgozom. Folyamatosan próbálok tanulni a mások és saját káromból. A minőségre nem csak a termelés során, de a mézzel való bánásmód, és a kiszerelés folyamatában is külön figyelmet fordítunk. Családom és barátaim segítenek a több embert igénylő munkálatokban és a mézet is saját kezűleg töltjük üvegbe.

Megtaláltok:

2014 szeptemberétől a Sashalmi piacon a saját üzletünkben a KekszNekedben is forgalmazzuk a termékeinket. A méz értékesítésében szombatonként a piac közepén, a Margit utcában én is aktívan részt veszek, mert hiszek benne, hogy nem csak megtermelni, hanem a vásárlókkal a közvetlen kapcsolatot tartani is fontos.

Facebook: Balaton Méz