Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda

Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda

2141 Csömör, Petőfi Sándor u. 29.
Tel: 06-30-539-0883
E-mail: barviczcsilla@gmail.com
OM azonosító száma: 201 842

A Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda és a Delfin Uszoda családi vállalkozás keretében létrehozott komplexum. Az uszoda 18 éve működik, az óvodát – jelenlegi formájában – 2012. szeptemberében nyitottuk meg.
Mindkét intézményben az a cél vezérelt bennünket, hogy a gyermekek szeretetteljes környezetben, szakemberek irányítása mellett fejlődhessenek mentálisan és fizikálisan egyaránt.

Az óvoda

Pedagógusaink hosszabb ideje dolgoznak együtt, stabil szakmai háttérrel rendelkezünk. Intézményünk dolgozóinak hitvallása, hogy az alacsonyabb csoportlétszám előnyét kihasználva, illetve a gyermekek indivídumát szem előtt tartva, minőségi figyelemben, egyéni bánásmódban, képességfejlesztésben részesüljenek.
Óvodásaink számára természetessé válik az idegen nyelv jelenléte, napi használata. A szervezett tevékenységek során a gyermekek életkoruknak megfelelően sajátítják el, illetve bővítik angol nyelvű tudásukat.

Az óvodai élet tevékenységi formái:

játék
A kisgyermek a játékon keresztül ismeri meg elsősorban az őt körülvevő világot, ami fejleszti értelmi képességeit, érzékszerveit, önállóságát, kreativitását, társas kapcsolatait.

mesélés, verselés
A magyar és angol nyelvű gyermekköltészet, a népi hagyományok jó alapot kínálnak a mindennapos mondókázásra, verselésre. Először csak befogadóak a mesére, majd idővel mindkét nyelven egyre bővülő szókinccsel maguk is mesélővé válnak.

ének, zene, énekes játék, gyermektánc
Az élményt nyújtó közös ének-zene tevékenységek során a gyermekek felfedezik a dallam, a ritmus és mozgás szépségét, valamint a közös éneklés örömét.

rajzolás, festés, mintázás, kézi munka
A rajzolás, festés, mintázás, építés, képalakítás, és a kézi munka különböző formái fontos eszközei a gyermeki személyiség fejlesztésének, ahol a tevékenység öröme, az alkotási folyamat a fontos, és nem az eredmény.

mozgás
A mindennapos játékos torna – teremben és szabad levegőn -, a szervezett testnevelés foglalkozások, az úszás fejlesztik a gyermek mozgását, erejét, ügyességét, gyorsaságát, állóképességét, és ezen keresztül mentálisan is jobban terhelhetőek.
külső világ tevékeny megismerése
A környezet megismerése során a gyermekeknek pozitív érzelmi viszonya alakul ki a természethez, az emberi alkotásokhoz, tanulja azok védelmét, az értékek megőrzését.

Egyéb, kiegészítő tevékenységek

Úszás
A gyermekek heti három alkalommal úsznak. A tájékoztatás az uszodai részben olvasható.

Lovaglás
A gyermekeket heti egy alkalommal hordjuk egy helyi lovardába. Szakképzett oktató tanítja a lovaglást az állattal történő megismerkedéstől kezdve, a ló biztos megüléséig, alkalmazva a lovasterápia előnyeit.

Sakkoktatás
Már a hároméves korosztály számára is biztosított a sakkoktatás, játékos formában ismerkednek meg az alapokkal. Minden gyermek egyénileg, saját intellektuális szintjének megfelelően fejleszthető az oktatásnak köszönhetően. Egy-két óvodásunkat a mester már versenyre is szeretné benevezni.

Síelés
A téli időszakban bérelt pályán tanulnak síelni a gyermekek. Miután a szülők szinte minden évben síelnek, a kicsik előtt sem ismeretlen ez a sport. Örömmel járnak, a hosszabb ideje óvodánkba járó gyermekek tudásán már komoly mértékben látható a több éves gyakorlat.

Görkorcsolya
Ezt a sportágat ebben a nevelési évben vezettük be óvodánkban. A gyermekek egyensúlyérzékét, koordinációját, tartását, izomzatát is erősítő görkorcsolyázás a szülők körében is kedvező fogadtatásra talált.
Saját busz
Rendelkezünk saját busszal, mely gyermekek biztonságos szállítására alkalmas, amennyiben az óvodásokat kirándulni visszük, illetve óvodán kívüli foglalkozásokat szervezünk számukra. A gyermekek nagyon szeretnek utazni, megszokták a busszal történő közlekedést, így bátran vágunk neki akár hosszabb útnak is.
Uszoda

Úszás
Uszodánkban a csecsemőkori vízhez szoktatástól kezdve az óvodás- és kisiskoláskorú életkorig biztosítjuk az úszás oktatását.
A köznevelési törvény lehetővé teszi, hogy a mindennapos testnevelést – az egészségfejlesztő tevékenységek keretében – meghatározott óraszámban és feltételekkel úszással ki lehessen váltani.
Testnevelő és gyógytestnevelő diplomával rendelkező úszásoktatóink foglalkoznak a gyermekekkel. Az oktatás során az óvodások, kisiskolások elsajátítják a három úszásnem alapjait, egészen a haladó szintig. Megtanulják a kar-láb-levegővétel megfelelő ritmusát, kialakítják az úszásnemek helyes technikáját.

Babaúszás
Annak idején Budapest és környékén az elsők között ismertük fel a babaúszás fontosságát, és kezdtük el a szülők körében megismertetni ezt a lehetőséget.
A csecsemők két-három hónapos kortól jöhetnek édesanyjukkal, édesapjukkal. Fontos, hogy azon időszak alatt ajánlott „visszaszoktatni” a vízhez, amíg az ún. búvárreflex még ösztönösen működik náluk, azaz amint a szájukat víz éri, azt azonnal becsukják, ahogyan korábban az anyaméhben tették. Tapasztalatból mondjuk, hogy az uszodában eltöltött időszak a szülő-gyermek kötődést még erősebbé teszi, úgy a csecsemők, mint az anyukák, apukák egyaránt élvezik ezeket az órákat.

Vizitorna
Szakképzett oktató, táncpedagógus és egészségtan tanár tartja felnőtteknek – akár az idősebb korosztály számára is – a vizitornát, testi és lelki felüdülést nyújtva ezzel. Ebben a rohanó világban egyre több felnőtt ismeri fel, hogy saját egészsége megóvása érdekében meg kell tenni a megfelelő lépéseket. A vízben a testsúly nem jelent problémát, itt könnyebb az izmokat fejleszteni, helyreállítani, javítani a testtartást, visszakapni a mozgás szabadságát. Képesek leszünk a stressz és a feszültség levezetésére, feloldására, így mentálisan is erősebbek leszünk.

Női torna
A Testnevelési Egyetemen végzett fiatal oktatónk tartja – a kifejezetten nők számára kidolgozott edzésterv alapján – a tornát. Az egészség megőrzését szem előtt tartva, a kezdeti bemelegítés után egymásra épülő feladatokból álló alakformálás, törzs, váz és izomzat erősítése történik 60 percben. Rendszeres edzések után hamar felismerhető a javulás: jobb a közérzetünk, a teherbírásunk, energiánk és a kondíciónk növekedését érhetjük el.

Egyéb programok szervezése

Nyáron
Német tábor: 5 hetes, intenzív nyelvtanulás
Angol tábor: 2 hetes, intenzív nyelvtanulás
Úszótábor: heti váltásokkal
Lovastábor: heti váltásokkal

Télen
Síelés felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő Szülőt és gyermeket!

Elérhetőségeink:

Barvicz Csilla
telefon: 06-30-539-0883
Cím: 2141 Csömör, Petőfi Sándor u. 29.
www.delfinuszoda.hu
www.facebook.com/delfinuszoda
www.facebook.com/DelfinSportOvi